Afname door één van onze verpleegkundigen

Stap 1: Ga naar MyRequest & duid 'afname door verpleegkundige' aan

Open het patiëntendossier in uw artsenpakket en maak een aanvraag aan via MyRequest zoals u dat reeds gewoon bent. In het menu links vink je de optie ‘Afname door verpleegkundige’ aan. U doet de afname niet meteen dus een barcode inlezen is op dit ogenblik niet nodig.

Flow Mybooking Arts Stap 1

Stap 2: Selecteer bij 'Plaats van afname': 'Afnamecentrum'

Flow Mybooking Arts Stap 2

Stap 3: Geef het e-mailadres van de patiënt in waarop hij de uitnodiging voor de afspraak wenst te ontvangen

Flow Mybooking Arts Stap 3
  • Als u kiest voor een afname in een afnamecentrum ontvangt de patiënt een uitnodigingsmail om zijn afspraak in enkele klikken vast te leggen. Daarbij hoeft hij geen moeilijke keuzes te maken omdat wij uw digitale aanvraag aan de afspraak hebben gekoppeld.
  • In uitzonderlijke gevallen ontvangt de patiënt geen link, maar wordt hij per mail verzocht om telefonisch contact op te nemen met het labo om een afspraak in te boeken. Dat komt voor bij een afname van een spermastaal of als er meerdere types afnames gecombineerd worden.
  • Het is nog steeds mogelijk om via een papieren aanvraagformulier te werken. De patiënt zal dan zelf een afspraak kunnen inboeken via MyBooking en het aanvraagformulier meenemen naar het afnamemoment.

Tip! Bij veel artsenpakketten kan een arts in de instellingen eenvoudig aangeven dat de patiëntengegevens, zoals e-mailadres en telefoonnummer, gebruikt mogen worden voor communicatie. Deze worden dan automatisch overgenomen in MyRequest. Bij CareConnect vindt u deze mogelijkheid bij ‘Interfaces’ onder de rubriek ‘Telefoonnummer en e-mail doorgeven aan labo’s die dit ondersteunen’. Indien gewenst kan het e-mailadres altijd nog gewijzigd worden.

Een patiënt die niet zo vertrouwd is met de online wereld? Geef in het e-mailveld een telefoon- of gsm-nummer in en onze medewerkers contacteren de persoon telefonisch.

Afname in de eigen praktijk door uw verpleegkundige of praktijkassistent(e)

Stap 1: Vul het toestemmingsformulier voor MyLab in voor uw verpleegkundige

Indien u MyBooking wilt gebruiken om afnames makkelijker in te plannen met uw verpleegkundigen in uw praktijk, dient u eerst een toestemmingsformulier in te vullen. Dit formulier kan u downloaden via onderstaande knop. Stuur het formulier per mail naar het labo en wij bezorgen hen zo snel mogelijk een login en paswoord voor MyRequest dat is gekoppeld aan uw praktijk. Dit wachtwoord moet binnen de week gewijzigd worden.

Wenst u een toestemming in te trekken? Dan mailt u best naar het gekende mailadres van het labo.

Stap 2: Kies voor 'Afname in praktijk' & verstuur het aanvraagformulier

Uw aanvraagformulier is nu verstuurd en is zichtbaar in MyLab voor de verpleegkundigen die zijn toegevoegd aan uw praktijk.

Flow Mybooking Arts Vpk In Praktijk

Stap 3: De verpleegkundige opent MyLab & gaat naar MyResults

In MyResults moet er eerst geklikt worden op ‘Verstuurde orders’ (2e horizontaal lijntje rechtsboven). Nadien kan er gezocht worden op naam van de patiënt.

Myrequest Screenshot Verstuurde Orders

Stap 4: Klik op menu 'Actie'

Klik in het dropdownmenu op ‘Aanvraagformulier’ om de afnamematerialen te bekijken.

Flow Verpleegkundige In Praktijk Arts 2

Stap 5: Verpleegkundige doet de afname en kleeft de barcode op de tubes

Stap 6: Verpleegkundige klikt op 'barcode toekennen'

Flow Verpleegkundige In Praktijk Arts 3

Nog vragen? Neem contact op met het labo.